Landelijke open dagen Radio Zend Amateurs 2017

= Radio Treffen Maasbree = (RTM)
Van 22 – 30 April 2017 organiseerde de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek (VERON ) de landelijke opendagen bij Radio Zend amateur, In deze periode stelde Radioamateurs u in de gelegenheid om kennis te maken met hun fascinerende hobby. Zo stelde Radio Treffen Maasbree op donderdag 27 april van 19.00 – 22.00 uur en zaterdag 29 april van 11.00 – 16.00 uur hun Shack ( ruimte van waaruit uitgezonden wordt ) open voor iedereen die een kijkje wilde komen nemen.
Tijdens dit evenement laten ervaren radio amateurs zien hoe verbindingen gemaakt worden met andere radioamateurs over de gehele wereld. Dit wordt vaak gedaan met spraak, maar het kan ook digitaal met behulp van speciale programma’s op de computer, via televisiebeelden, satellieten of zelfs met morse code. Misschien wilt u zelf eens ervaren hoe het is om een radio verbinding te maken en neemt u de microfoon of morsesleutel ter hand, of neemt u plaats achter de computer voor een digitale radioverbinding.
Ook zijn er jaarlijks de dag van de radio amateur, pinksterkamp, vossenjachten, velddagen, radio wedstrijden en nog veel meer, bij RTM krijgt u een overzicht van wat een radio zend amateur allemaal kan en mag en hoe ook u aan een zend machtiging kunt komen.
Hebben we uw nieuwsgierigheid geprikkeld, kom dan langs bij Radio Treffen Maasbree op het adres Rozendaal 1 in Maasbree.